Externe toegang detectie

Programma's voor externe toegang zijn legitieme software om via het netwerk verbinding te maken met een externe computer. Programma's voor externe toegang omvatten TeamViewer, LogMeIn Pro en Remotely Anywhere. Hackers kunnen dit soort programma's gebruiken om controle over uw computer te krijgen, malware te installeren, zich voor u uit te geven of u te gaan bespioneren.

Wij controleren of er programma's voor externe toegang op uw computer geïnstalleerd zijn en zullen u helpen deze te verwijderen om te voorkomen dat iemand de controle over uw apparaat krijgt.

Programma voor externe toegang vinden op uw computer:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Identiteit.
  3. Klik in het blok Externe toegang detectie op de knop Bekijken.
  4. Dit opent het venster Externe toegang detectie. In dit venster kunt u zien welke toepassingen voor externe toegang er op uw computer zijn gevonden.

In dit venster kunt u:

• Klikken op Details naast een programma voor externe toegang om een korte beschrijving van het programma te bekijken.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast een programma Verwijderen als u het programma wenst te verwijderen. Zo komt u op het venster Programma's en functies waar u het relevate programma kunt verwijderen.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast een programma op Negeren als u het programma nu niet wilt verwijderen. Het programma wordt toegevoegd aan de groep Verborgen en u kunt er later naar terugkeren.

Zoeken naar programma's voor externe toegang werkt niet als het onderdeel Inbraakpreventie is uitgeschakeld.